top of page

FAQS - Frequently asked questions

En aquesta secció no trobaràs resposta a les grans preguntes de la vida (tothom sap que és 42) sinó a aquells dubtes existencials que en tens molts sobre el funcionament del club i la nostra (absència de) seny.


Selecciona damunt de la pregunta per a poder visualitzar la resposta. Si tens alguna pregunta que no està contestada als següents FAQs, pots escriure'ns a info@alcstronghold.com o a través de les nostres xarxes.

Partidas de viernes (1).png

Qui som? 

Som un grapat de frikis que ens agrada reunir-nos (presencialment o virtualment) per jugar a rol, jocs de taula i compartir croquetes.
- Troba aquí als membres de la Junta Actual.
- Troba aquí fotos i testimonis sobre les nostres sòcies (totalment sinceres i redactades sense cap tipus de coacció).

Quienes somos

Com funciona el nostre Servidor de Discord? 

A l'inici de la pandèmia vam traslladar part de la nostra activitat a una petita fortalesa virtual. Ara em recuperat la presencialitat, però el Servidor de Discord segueix funcionant. Podeu  entrar al servidor a través d'aquest enllaç

Què podeu trobar? (canals importants)

 • Canal de #normes#: Hi podràs trobar la versió resumida del nostre codi de conducta. Hauràs d'acceptar les normes per poder accedir al contingut del servidor. Simplement, fes clic a l'emoji del tic verd!

 • Canal de #anuncis#: En aquest canal de difusió l'organització anirà informant d'esdeveniments, notícies i informació d'interès.

 • #Chat general#: Aquí podràs interaccionar lliurement amb la resta d'usuaris sobre lleure alternatiu, esdeveniments, croquetes... (Si vols compartir enllaços de verkamis o contingut publicitari, utilitza si us plau el canal de #Xerrar-i-fer-lidiota-spam#).

 • #taulell-partides-de-jocs-de-taula#: En aquest canal podràs buscar gent per fer partides de jocs de taula virtuals: BGA, Tabletopia, Tabletop Simulator, Pinturillo... busca grup i comença a jugar! Tenim també diversos canals de veu per poder fer diferents grups. 

 • #Calendari-partides-de-rol#: En aquest canal es publicaran els esdeveniments amb les partides que oferim setmanalment. Si vols inscriure't, simplement has d'accedir al formulari a l'hora indicada. Si més endavant veus que no hi podràs assistir, comunica-ho a rol@alcstronghold.com (si no et presentes a la partida i no hi ha hagut un avís previ, se't donarà un avís).

 • #taulell-partides-de-rol#: Aquí podràs xerrar sobre rol, buscar grup per a les campanyes, etc.

 • Lánzate a dirigir: Vols començar a dirigir, però no saps com?, la comissió de Lánzate a Dirigir pot facilitar eines a les sòcies, consells, ajuda i fins i tot et muntarà una taula a mida perquè facis els teus primers passos com a narradora. Per a més informació pots enviar un correu a rol@alcstronghold.com

¿Com funciona Discord en general? Pots consultar la nostra guia en aquest enllaç

Servidor Discord
 • Facebook
 • Instagran
 • Twitter
Holi! (3).png
Holi! (2).png

Quina és la nostra política de protecció de dades?  

Pots consultar el nostre reglament de protecció de dades en aquest enllaç.

Protección datos

Quin és el nostre protocol antiassetjament?  

A Stronghold creiem que per poder parlar d'OCI alternatiu, hem de tenir un espai on tothom pugui gaudir i passar-ho bé. És per això que hem elaborat un codi de conducta i un protocol de prevenció d'assetjament i altres tipus de violències. Pots consultar el document aquí.


Pel que fa a la vista a les partides de rol en concret, les partides han d'anar acompanyades dels avisos de contingut que corresponguin (indicant aquelles temàtiques que poden ser delicades o sensibles per a algunes persones). Aquesta mesura de seguretat es considera preventiva i té com a objectiu guiar les persones jugadores a inscriure's en aquelles partides que podran gaudir realment i no en aquelles que els poden suposar una mala estona. De la mateixa manera, la narradora té la seguretat que totes les persones inscrites a la seva partida en són conscients i accepten l'existència d'aquests elements sensibles.

Altres mesures de seguretat són reactives, és a dir, que es podran fer servir durant el transcurs de la partida. Ens ajudaran a cobrir aquells aspectes que potser sorgeixen nous a la narració i que no s'haguessin pactat prèviament, o per regular la intensitat de les escenes. Pots consultar més informació a l'apartat següent.

Protocolo

Què són les eines de seguretat?    

Són recursos i mesures que es poden utilitzar durant les partides de rol per assegurar que totes les participants es troben còmodes i gaudeixen per igual de l'aventura. Les que desglossem a continuació són les més conegudes i comunes:

 • Targeta X: S'utilitza per a vetar un contingut durant el joc que pugui fer sentir incòmoda a qualsevol persona durant una partida. Pot ser qualsevol cosa que simbolitzi una X, des d'un objecte, una paraula o emoji o una cruïlla de braços de la persona jugadora indicant que s'està usant aquesta targeta i quin és el motiu del seu ús, sense ser necessari donar explicacions del perquè ni sentir-se pressionada per la resta. Des de llavors el contingut s'obviarà o es canviarà.

 • Línies y vels: Abans de jugar, però ja a taula, pot ser bona idea preguntar a la teva taula sobre altres límits que el grup preferiria que no s'incloguessin en la partida. Per això cada participant pot definir les seves Línies i Vels:

  • Línies: Són límits que no creuarem. Aquestes són coses que no apareixeran a la partida, ni s'esmenten, ni tenen lloc fora de pantalla. Simplement no passen.

  • Vels: Situacions que ocorren fora de pantalla a la partida, encara que es pot al·ludir a aquestes posteriorment. Poden passar, però no ser el focus de la partida ni tractar-se detalladament. La manera més fàcil de manejar-les és "fondre a negre". Fes referència del que passarà, descriu els esdeveniments previs, fon a negre en el moment adequat i passa a la següent escena.

 • Semàfor: Funciona de manera semblant a la targeta X, però hi ha tres targetes: verd, groga i vermella. (De nou, en contextos en línia, es poden establir paraules clau, com ara «verd», «groc» i «vermell».) En qualsevol moment de la partida, qualsevol persona de la taula de joc pot fer servir una de les targetes sobre una altra persona de la taula per comunicar-vos com se sent sobre el que està passant en l'acció. Els significats de les targetes són els següents:

  • VERMELL – Significa que la persona que fa servir la targeta no se sent còmoda i l'altra persona ha d'aturar l'escena i reconduir la narració per altres camins. Aquesta targeta, com ara la targeta X, s'ha de respectar sempre.

  • ÁMBAR - Demana una rebaixa de to en una situació que pot posar incòmoda a alguna de les jugadores.

  • VERD – Convida l'altra persona a aprofundir en l'escena actual amb els seus elements i fins i tot portar-la més lluny.

H seguridad

Quina tipologia d'activitats fem?   

El club es dedica a la promoció de l'oci alternatiu, aquest terme inclou diferents activitats com el rol de taula, el rol en viu, els jocs de taula, les cartes col·leccionables, les miniatures... trobareu una definició d'aquestes diferents àrees aquí.​

A quin públic van dirigides?

Les nostres activitats estan pensades per a tothom, sense importar el grau d'experiència que tinguin al rol o als jocs de taula. Intentem dur a terme sempre activitats d'iniciació, tenim un projecte -Lánzate a dirigir- dedicat a ajudar aquelles persones que volen començar a narrar rol i col·laborem activament amb Jocs X Tothom per a adaptar jocs a diferents tipus de discapacitats.

 

Un detall molt important que cal tenir en compte a l'hora d'apuntar-se a una activitat o una altra és l'edat recomanada.

Tenim activitats per a tots els públics?

Creiem que és important compartir el món del rol i dels jocs de taula amb els més petits de la casa, per això intentem tenir partides per a totes les edats a les nostres jornades grans. L'edat recomanada per a cada joc/partida/torneig estarà indicada de forma clara a la descripció de la partida o activitat.

Les partides dels divendres (anunciades al canal #calendari-partides-de-rol de Discord) són considerades per a públic adult (puntualment +16) per l'horari en què solen donar-se.

Si tens interès a veure tot el que tenim a oferir al públic familiar pots unir-te al grup de Facebook "Jugar en familia amb Stronghold". 

Actividades

On puc comprar jocs molons?  

ALC Stronghold és una entitat sense ànim de lucre i NO venem jocs. Tot i això, col·laborem habitualment amb diverses botigues del sector i tenim ara mateix una campanya per promocionar la compra local i del petit comerç: El Nostre Petit Comerç.

Juegos

Com em puc associar?

Si t'agrada el nostre projecte i vols formar part del nostre club, vendre'ns la teva ànima és molt senzill! Només has d'omplir aquest formulario i abonar la quota de 5€* per a persones de 35 anys o menys o de 10€** per a persones de 36 anys o més (al número de compte que s'indica en finalitzar el formulari,  o presencialment en el nostre horari d'atenció al públic). Aquesta quota es renova anualment al gener, aprofitant la data de l'Assemblea General Ordinària. Les persones menors de 18 anys poden ser sòcies sempre que disposin d'una tutora legal a l'associació que ho sigui, a més a més no paguen quota.

¿Quines ventatges tenen les sòcies?

- Accés a les reunions mensuals de coordinació i organització i veu per a expressar dubtes, suggeriments queixes...
- Veu i vot a les assemblees anuals del club i qualsevol altra assemblea extraordinària que es convoqui.
- Poden acumular punts i intercanviar-los per premis durant les nostres jornades.
- Optar a sorteigs i activitats exclusives per a socis al llarg de la nostra activitat setmanal i les nostres jornades.
- Descomptes en activitats de pagament com els rols en viu.

* Les persones menors de 36 anys que es facin sòcies a partir del mes de setembre pagaran una quota de 7€ per l'any present i el següent.

** Les persones de 36 anys o més que es facin sòcies a partir del mes de setembre pagaran una quota de 14€ per l'any present i el següent.

Soci@

Què rediantres ens passa amb les croquetes?  

Tenim una mica així com força addicció a les croquetes. Què per què? No ho sabem, creiem que la pregunta adequada és per què no? Són bones, delicioses i com els daus: mai n'hi ha prou.

Croquetas
bottom of page