top of page

Guia genèrica sobre Discord

En esta página enlazamos información sobre la instalación y uso de Discord, así cómo el funcionamiento del Servidor Discord de ALC Stronghold y del Servidor dedicado a Jornadas de ALC Stronghold.

Què és Discord 

Discord és una aplicació de xat, semblant a programes com Skype, Jitsi o TeamSpeak, o plataformes de comunicacions professionals com Slack. Es va dissenyar tenint jugadors de videojocs al cap, però actualment s'usa com a lloc de trobada de molts tipus de comunitats. Disposa de versions de PC, Mac, Web i dispositius mòbils, i la primera és la més recomanable. A més, Discord té diverses funcionalitats, com ara xatejar per text, videoconferència... així com múltiples integracions amb bots i aplicacions que permeten que els servidors puguin ser molt dinàmics.

Que es

Primers passos 

Amb aquests dos enllaços hauries de poder instal·lar Discord al teu PC i fer els teus primers passos sense cap problema.


Molt bé, ja tens Discord instal·lat i el teu compte verificat, el següent pas és entrar al servidor. Fent clic aquí  entres al servidor permanent d'ALC Stronghold.

Primeros pasos

Usuari de Discord

Entrant a la configuració del teu perfil pots obtenir el teu nom d'usuari. Va acompanyat per # i quatre dígits. Aquest és l'usuari que se us demanarà al formulari per inscriure-us a una partida durant les jornades i ens és molt útil per a la gestió de jugadors.

Usuario

Cambiar de mote

Discord permet canviar el vostre nom en un servidor en concret (el vostre usuari continuarà sent el mateix, no heu de tocar-lo). Simplement, aneu a la part superior esquerra (al costat del nom del servidor) i doneu-li a la fletxeta. Se us obrirà un menú d'opcions on apareix l'opció "Canvi de sobrenom" (vegeu imatge a continuació).

Des de dispositiu mòbil ho podeu fer prement sobre el vostre nom durant una estona i entrant a "Gestionar Usuari".

Config Server.png
Apodo

Arribada al servidor

Quan arribis al servidor apareixeràs al canal de #benvinguda, se t'obrirà de forma automàtica un missatge de benvinguda donant-te indicacions i recomanacions del servidor. És imprescindible acceptar aquestes normes* per poder participar en el Discord.

Un cop hagis acceptat les normes podràs començar a parlar pel servidor i se t'obriran la majoria dels canals del servidor. Alguns dels canals són privats per a certs rols, més endavant explicarem per a què serveix cada rol.

* L'incompliment d'alguna de les normes pot comportar una sanció per part de l'organització.

Llegada
Normas.png
Normas 1.png

Inscripció de partides

La inscripció de les partides organitzades per ALC Stronghold cada divendres es fa utilitzant el formulari de partides dels divendres. Al canal #calendari-partides-de-rol es van publicant les partides, a la publicació es mostra la informació de la partida, la data i hora i més informació.

Inscripción de partidas

Rols

Discord permet assignar rols en funció dels permisos que se'ls vol donar a cada persona. En acceptar les normes del servidor se us donarà el rol d'"Usuàries" que us permet veure els canals generals. Podeu triar també usant els rols dels vostres pronoms d'ús habitual, així com rols específics per assenyalar els vostres interessos i així poder accedir a les seccions de jocs de taula, rol o videojocs.

Al nostre servidor habitual teniu una guia dels rols existents al servidor, al canal #guia-rols. Podeu seleccionar aquells que vulgueu #seleccio-de-rols.

Roles

Bots

Aquests són els bots que trobaràs al nostre servidor:

 

  • Rythm 1 y 2: Aquests dos bots (anomenats Bardo i Trobador al server d'ALC Stronghold) funcionen com a reproductors de música (youtube i spotify), pots gestionar el seu volum com si fos un usuari. Per trucar-li simplement utilitza la comanda play o >play (respectivament) i el link de youtube o spotify de la cançó que vulguis.

  • Dice Maiden: Bot per tirar daus, funciona amb l'ordre !roll i estipulant els daus que es volen llençar. Exemple !roll 1d20

  • Dice Parser: Bot per a llençar daus, només s'utilitza si maiden no serveix.

  • Carlbot: Aquest pot, anomenat Gran A'tuin (és una tortuga!), s'utilitza per crear automatismes al servidor.

  • Apollo: Aquest bot permet crear esdeveniments i gestionar-ne les inscripcions, l'utilitzem per organitzar partides de rol, partides de jocs de taula, partides d'among us i altres esdeveniments.

 

Trobareu més informació dels bots al mateix servidor al canal #guia de bots.

Bots
bottom of page